Friday, 24 August 2012

Penat Lelah di KMTJ hasilnye ke UPM XD

Perrrrrrr! lama siot xupdate blog.. hahahahahaha biaselah sebuk 'rehat' time cuti lepas matrik... he3 Ni aku nak citer setelah aku dapat result keseluruhan Matrikulasi aku... keputusan aku xdelah cemerlang mane pown... dalam 4.0 pointer jw... (-oo-) nampak menipu sangat... aku dapat dalam 2.5-2.9 pointer..hehehe xnak bagi tahu terus... privasi.. :p ... Tapi sebelum aku dapat keputusan matrik... aku telah m'dapat temuduga aku yang pertama... iaitu Rekabentuk Industri(ID) dan Senibina Landskap(LAr)... mula2 aku nak sangat ID 2... tapi last2.. TERLEPAS TEMUDUGA TU!!! nasib baek aku ade satu lagi... iaitu LAr.. yang aku xsangke universiti yang panggil aku adelah... UPM! Universiti Putra Malaysia... U No.1 bai! hahaha beselah aku slalu dengar 3.5 pointer keatas.. aku ni 3.0 pown xcecah... tapi aku xhirau pown (tapi ade banggelah juge :p) ... aku yakin pada bakat aku... aku ni suka melukis klau korang nak tahu (puji diri (-..-)) ... so aku pergi jelah temuduga 2... aku bukan tahu sangat pown pasal LAr ni... Senibina bese 2 aku tahulah juge... boleh jadi Arkitek... mungkin aku ni klau dapat boleh keje arkitek kebun kot (andaian awal)... Dan bermula temuduga yang pertama dalam hidup aku... 

Di Fakulti Rekabentuk Dan Senibina (FRSB) UPM
Berdebar2 kot...hu3... mule2 dyorang suruh kiteorang melukis yang ada kat sekeliling tempat temuduge 2... aku xtahu nak lukis ape... aku lukis jwla pasu pokok dengan tangga depan aku..he3... dyorang bagi dalam 45minit jw.. hanye mgunakan pensil 2B jw tw! penat2 melukis dyorang suruh b'henti... lepas 2 dyorang bawakla aku dan budak2 len tunggu depan bilik temuduga..PErr! bedebar gile kot...takut beselah first time... sorang2 masuk.. dengar dyorang speaking jw.. eh3 lagi bdebarlah aku.. aku ni fobia cikit nak speaking2 ni... dan tibalah masanye! aku dipanggil masuk... hmmmmmmm malaz nk citer panjang2... yang pasti aku merepek dan broken entah ape2 BI aku... tapi yang pasti aku confident! hahaha alah aku rase 2jw kot dyorang nak tengok... (mcm tahu2 jw mcmlah aku ni pro) :P

DAN AKHIRNYA SEMASA AKU CEK UPU AKU.....!
SUKACITANYA ANDA TERPILIH MENGIKUTI PROGRAM BACELOR SENIBINA LANSKAP!...

Berkelip2 mate aku tgk.hahaha terharu kot... sebab!
1. Xsangke masuk U APEK eh APEX ... :P
2. First time temuduga aku... berjaye! hu4
3. Aku minat melukis... walaupown xtahu sangat jurusan ni.. tpi yang pasti ade melukis..he3
4. Duduk dekat dengan KL la nt.. XD
5. hmmm  jauh kot... nak balik jauh! ;(
6. entah nk ckap ape lagi..ssddvfbhdrfjdmvcvm

Itu jwlah post aku kali ni.... mlz nk tulis lagi..hi4... tapi yang pasti aku bersyukur kepada Allah SWT memberi rezekiNye kepada aku... berkat doa kedua IBUBAPA aku... Pn. SALINA dan En. BAMBANG SUKOCHO... terime kasih sangat2! ;) dan xlupe juga... adik beradik aku... rakan2... dan orang yang aku cintai.. :p cik HK... Sekian XD

alhamdulillah